Vi modtager mange forskellige spørgsmål. Find svar på de oftest stillede her.
Det er ikke muligt selv at finde din restgæld, da der ikke er ekstern adgang til vores lånesystem. Det vil være en meget dyr løsning, hvis Låneforeningen skulle oprette et lånesystem, som alle låntagere skal have adgang til, da det kræver meget stor sikkerhed. I forhold til den meget begrænsede information, man kan opnå i forhold til fx en netbank, hvor man både kan overføre penge - betale regninger mv., har vi besluttet, at vi ikke vil tilbyde dette.
Vores primære formål er at yde billige lån, og vi har derfor altid fokus på de samlede omkostninger ved at drive Låneforeningen.
Vi udsender hvert år en Årsopgørelse, hvor restgælden og renter mv. fremgår. Herudover udsender vi et kontoudtog i begyndelsen af juli (efter rentetilskrivning pr. 30.06). Alle opgørelser bliver sendt til E-boks.
Hvis du ønsker at få oplyst en aktuel restgæld, er du altid velkommen til at kontakte Låneforeningen på telefon eller via mail.
Årsopgørelsen udsender vi i begyndelsen januar, som du modtager i din E-boks.
En halvårsstatus bliver i begyndelsen af juli måned også udsent - efter rentetilskrivningen pr. 30.06. Den sender vi også til din E-boks.
Ja - Låneforeningen indberetter årets renter og den aktuelle restgæld til Skat, så du skal ikke selv foretage dig noget. Du kan finde de indberettede beløb i din skattemappe hos Skat.
I princippet ja - men da vi i de senere år har haft en stor ansøgning om lån, der alene skal bruges til at indfri anden gæld i pengeinstitutter, er det kun i begrænset omfang, at vi yder lån til dette formål. Vores beslutning vil dog altid afhænge af en konkret vurdering af lånets størrelse og dine øvrige personlige og økonomiske formål.
Låneansøgningen sendes digitalt til din faglige organisation. Når du markerer, hvilken organisation du er medlem af, påføres automatisk den korrekte mailadresse. Hvis organisationen ikke er anført, skal du selv finde mailadressen.
For nogle organisationernes vedkommende skal ansøgningen afleveres/sendes til den lokale tillidsmand/afdeling. Her kan ansøgningen evt. gemmes som PDF-fil.
Ansøgningen kan ikke sendes direkte til Tjenestemændenes Låneforening.
Det højeste beløb, du kan låne, er 50% af din faste årsløn. Det vil sige din faste løn og de tillæg, som er faste hver måned, kan indgå i beregningen af lånets størrelse.
Vi skal bruge lønsedlen til at dokumentere, hvor du er ansat, og til at beregne, om det ansøgte beløb er indenfor de beløbsrammer, vi må bevilge (Maksimalt 50% af din faste årsløn).
Vi skal kun bruge den sidste aktuelle lønseddel og har ikke brug for andre dokumenter.
Det er vanskeligt at give et nøjagtigt svar - da Låneforeningen, din faglige organisation og dit lønkontor alle er involveret i låneprocessen. Låneforeningen behandler normalt alle låneansøgninger samme dag, som vi modtager dem, hvis alle formalia er på plads.
Som regel kan du forvente, at dit lån er klar til at blive udbetalt efter 10-12 dage - fra du sender ansøgningen, til lånet er udbetalt til din konto. Nogen gange tager processen kortere tid og andre gange længere tid.
Når vi bevilliger forhøjelse af et lån, vil den nye ydelse normalt træde i kraft 5-6 uger efter, at lånet er bevilget og udbetalt. Det skyldes, at alle lønkontorer skal have mindst 3 ugers varsel for at ændre den månedlige indeholdelse. Derfor betaler man den gamle ydelse, indtil den nye træder i kraft. Man har ikke en ydelsesfri måned, hvis man får forhøjet sit lån.
Vi kan ikke tilbyde at beregne fremtidige renter, da vores lån er med variable rentesatser, og det kræver derfor en manuel beregning for at få en oversigt over de fremtidige renter.
Vi beregner renterne bagud pr. 31.03 - 30.06 - 30.09 og 31.12, og de i perioden indbetalte ydelser forrentes ikke.
Den restgæld, du har 01.01, bruger vi som grundlag for renteberegningen pr. 31.03. Rentebeløbet tillægges herefter restgælden og fratrækkes de ydelser, der er betalt i kvartalet (3 måneder). Herved har du en ny restgæld pr. 01.04, som vi så på samme måde bruger, når renterne pr. 30.06 skal beregnes.
ÅOP står for Årlige Omkostninger i Procent og er det tal, du kan bruge for at sammenligne forskellige lån.
Hos Låneforeningen er der ikke andre omkostninger end renterne, men da vi beregner renterne bagud hvert kvartal, giver det en lidt højere ÅOP.
Herudover forrentes det indbetalte beløb ikke i perioden, og endelig vil der som regel gå 4-6 uger, fra man har fået sit lån udbetalt til 1. afdrag betales. Renterne for den periode tillægges også restgælden og påvirker derfor ÅOP.
Du kan med fordel f.eks. bruge vores låneberegner på hjemmesiden. Her kan du i kr. og øre se, hvad du skal betale for at have et lån hos os.
Når restgælden på dit lån er mindre end den ydelse, du indeholdes, udløber dit lån. Du indeholdes den normale ydelse sidste gang, og vi gør så lånet op og overfører det overskydende beløb til din NemKonto i begyndelsen af måneden. Vi fremsender en bekræftelse på, at lånet er udløbet, og meddeler dit lønkontor, at de skal afmelde den månedlige indeholdelse.
Du skal derfor ikke selv foretage dig noget.
Hvis du er utilfreds med noget i forbindelse med dit lån, så kontakt først Tjenestemændenes Låneforening. Du kan skrive til Tjenestemændenes Låneforening, H.C. Andersens Boulevard 38, 1553 København V.-, maile på tjl@tjlaan.dk eller ringe på tlf. 3312 3228.
Hvis vi ikke får løst problemet, har du mulighed for at klage til Ankenævnet for Finansieringsselskaber, c/o Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, Carl Jacobsens Vej 35, 2500 Valby, mail: spa@kfst.dk - www.finansanke.dk